Preşedintele sud-african a sosit în Rusia, după ce cu o zi înainte a fost bombardat de ruși în timp ce se afla la Kiev

Data publicării:
South African President Cyril Ramaphosa addresses new members of the African National Congress
Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a avut parte de mai multe incidente în turneul său în Ucraina și Rusia. Foto: Profimedia

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, în fruntea unei delegaţii de mediatori africani asupra conflictului ucrainean, a sosit sâmbătă în Rusia, după ce cu o zi înainte s-a aflat în Ucraina, unde s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. În timpul vizitei la Kiev, Ramaphosa și ceilalți oficiali sud-africani au fost duși în adăposturile antiaeriene, în vreme ce capitala ucraineană era bombardată de rachetele rusești.

„Preşedintele Ramaphosa a sosit la Sankt Petersburg”, în nord-vestul Rusiei, unde urmează să se întâlnească cu liderul rus Vladimir Putin, înaintea unei reuniuni cu toţi mediatorii africani, a indicat preşedinţia sud-africană pe Twitter, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Cyril Ramaphosa, a cărui deplasare în Rusia are ca scop „continuarea eforturilor Misiunii de pace africane”, a sosit la Sankt Petersburg după „discuţii constructive cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski” vineri la Kiev, potrivit unui comunicat difuzat ulterior de preşedinţia sud-africană.

Împreună cu preşedinţii Zambiei, Comorelor şi Senegalului, precum şi cu reprezentanţii congolez, ugandez şi egiptean, Ramaphosa se va întâlni cu Putin „pentru a căuta o cale către pace după 16 luni de conflict ruso-ucrainean care a provocat (...) instabilitate globală”, potrivit aceleiaşi surse.

Vineri, Ramaphosa s-a aflat la Kiev, unde s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. În timpul vizitei sale, care de asemenea a fost anunțată, capitala Ucrainei a fost bombardată de ruși, iar președintele sud-african și delegația lui s-au văzut obligați să se adăpostească în adăpostul subteran al unui hotel.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri