Primarul Kievului spune că ucrainenii își pierd încrederea în Zelenski. „Plătește pentru greșelile pe care le-a făcut”

Data publicării:
volodimir zelenski la palatul cotroceni
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, consideră că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, plătește pentru greșelile pe care le-a făcut în războiul cu Rusia și susține că poporul ucrainean și-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a gestiona conflictul, relatează Sky News. Kliciko subliniază că, odată cu încheierea războiului, „fiecare politician va plăti pentru succesele sau eșecurile sale”.

Kliciko susține că ucrainenii își pierd încrederea în modul în care președintele țării gestionează războiul împotriva Rusiei. 

„Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiți pentru acest război, de ce Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la așa ceva”, a declarat primarul Kievului pentru publicația elvețiană 20 Minuten.

„Oamenii văd cine este eficient și cine nu este. Și au existat și încă există multe așteptări. Zelenski plătește pentru greșelile pe care le-a făcut”, a mai spus acesta. 

Întrebat ce greșeli a făcut președintele Volodimir Zelenski, Vitali Kliciko a spus doar că oamenii sunt cei care „întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiți pentru acest război sau de ce a fost posibil ca rușii să ajungă atât de repede la Kiev”. 

El mai spune că „erau prea multe informații care nu corespundeau realității”. Kliciko precizează că Zelenski are nevoie de susținere până la finalul războiului, dar subliniază că, după terminarea acestuia, fiecare politician va plăti pentru succesele sau eșecurile sale.

„Președintele are o funcție importantă astăzi și trebuie să îl susținem până la sfârșitul războiului. Dar, la sfârșitul acestui război, fiecare politician va plăti pentru succesele sau eșecurile sale”, a declarat acesta. 

Kliciko a mai afirmat că liderul ucrainean are tendințe autoritare. Într-un interviu pentru publicația germană Der Spiegel, el a declarat că „la un moment dat nu vom mai fi diferiți de Rusia, unde totul depinde de capriciul unui singur om”. 

Declarațiile vin în timp ce Ucraina continuă contraofensiva, care, deși a înregistrat mici câștiguri, nu se mișcă în ritmul așteptat.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri