Prințesa thailandeză Bajrakitiyabha a ajuns la spital după ce şi-a pierdut cunoştinţa din cauza unei afecțiuni cardiace

Data publicării:
printesa thailandeza
Prinţesa Bajrakitiyabha, cel mai mare dintre copiii regelui Maha Vajiralongkorn al Thailandei FOTO: Profimedia Images

Prinţesa Bajrakitiyabha, cel mai mare dintre copiii regelui Maha Vajiralongkorn al Thailandei, a fost spitalizată din cauza unei probleme cardiace, iar starea ei a fost stabilizată, a anunţat joi Palatul Regal din Bangkok.

Prinţesa Bajrakitiyabha, în vârstă de 44 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa miercuri dimineaţă în provincia Nakhon Ratchasima din nordul ţării şi a fost tratată la un spital local.

Ea a fost transportată apoi cu elicopterul la Bangkok după ce starea ei medicală a fost stabilizată până la un anumit nivel, a precizat Palatul Regal al Thailandei într-un comunicat, fără să ofere alte detalii.

Prinţesa este unul dintre cei trei copii ai regelui Vajiralongkorn care deţin titluri oficiale, o calitate care îi face eligibili la tronul ţării, conform Legii de Succesiune Regală din 1924 şi Constituţiei Thailandei.

Regele Vajiralongkorn nu a desemnat deocamdată în mod oficial un moştenitor după ce a devenit suveran în 2016 şi deocamdată în Thailanda nu au existat discuţii despre posibilitatea ca prinţesa Bajrakitiyabha să preia tronul ţării.

Prinţesa thailandeză, care a colaborat în trecut cu ONU şi a fost ambasadoare a Thailandei în Austria, Slovenia şi Slovacia, asista la un campionat dedicat câinilor de serviciu folosiţi de armata locală în momentul în care şi-a pierdut cunoştinţa, a precizat Palatul Regal.

Ea este internată la spitalul Chulalongkorn din Bangkok, unde este supusă unei serii de analize şi teste medicale.

Deşi Legea de Succesiune Regală stipulează că moştenitorul tronului trebuie să fie bărbat, un amendament adus la Constituţia Thailandei în 1974 permite unei fiice din familia regală să urce pe tron dacă niciun succesor nu a fost desemnat în prealabil.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri