Video Exclusiv Printre bombardamente, un medic român vorbește despre teroarea din Gaza: Am lucrat în Terapie Intensivă, ce am văzut e de neimaginat

Data actualizării: Data publicării:
salvatori la locul unui bombardament in gaza
Printre bombardamente, un medic român vorbește despre teroarea din Gaza: Am lucrat în Terapie Intensivă, ce am văzut e de neimaginat. FOTO: Profimedia Images

Mormane întregi de moloz, clădiri culcate la pământ și victime nenumărate în orașul Rafah, singura cale de scăpare a populației din Fâșia Gaza. Printre localnici este și un medic român.

Mohamed a fost surprins de bombardamente și face mărturii cutremurătoare. El a fost cel care după atacurile repetate din aceste zile a sărit în ajutorul vecinilor aflați sub dărâmături. Imaginile cu infernul din sudul regiunii au fost obținute în exclusivitate de jurnalistul Digi24, Isabella Neagu.

"Asta s-a întâmplat acum. Verișorii noștri. S-a atacat. Oamenii încearcă să vină. Să scoată oamenii de aici. Of, Doamne! Clădirea asta are peste 60 de persoane.", povestește Mohamed.

Ultimele zile au fost de coșmar pentru Mahamed. Teroarea începe când se lasă seara. Atacurile sunt frecvente, iar dimineața devreme se evaluează bilanțul victimelor în orașul Rafah. În măsura posibilităților, când alarmele nu sună și nu se aud bombardamente, românul, alături de alte persoane caută cadavre printre  dărâmături.

"Nu mai putem. Zece familii au fost distruse acolo. În această zonă." 

"Asta a fost o clădire de cinci etaje și a fost dărâmată după cum vedeți."

Pentru că situația este critică, medicul român a fost chemat la serviciu și a reluat în ultimele zile activitatea în secțiile de terapie intensivă.

Mohamad Abedelnaby, medic român în Fâșia Gaza: "Asta s-a întâmplat astăzi. Am venit din casa noastră dărâmată. Mai mult de 13 atacuri au fost în orașul Rafah până acum, mai mult de 200 de  oameni care au murit până acum. Am lucrat în Terapie Intensivă, ce am văzut este foarte greu de imaginat."

Printre victime sunt copiii, tineri și bătrâni care  nu au reușit să se salveze.

Românii care sunt acum prinși în Fâșia Gaza au cerut în repetate rânduri autorităților din România să îi repatrieze, dar până la această oră nu au primit un răspuns favorabil în acest sens.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri