Probleme pentru Volkswagen. Gigantul auto suspendă producția a două modele electrice, din cauza cererii scăzute

Data publicării:
profimedia-0807492663
Sursa foto: Profimedia Images
Din articol

Volkswagen a decis să suspende producția a două modele electrice, la fabricile sale din Zwickau şi Dresda, din Germania, în primele două săptămâni din octombrie, din cauza cererii mai slabe, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Volkswagen va suspenda producţia modelelor electrice ID.3 şi Cupra Born. Din cauza situaţiei actuale de pe piaţă, producţia de vehicule va fi redusă în perioada sărbătorilor de toamnă din Saxonia, în perioada 2-13 octombrie, la uzina Volkswagen din Zwickau, a spus purtătorul de cuvânt. De asemenea, producţia modelului ID.3 la Dresda va fi suspendată din 2 octombrie şi va fi reluată începând cu 16 octombrie.

Volkswagen a refuzat să comenteze despre numărul de angajaţi afectaţi.

Producătorul auto a declarat la începutul acestei luni că nu va prelungi contractele pe durată determinată a 269 de angajaţi de la uzina sa din Zwickau, care fabrică doar vehicule electrice.

Creștere lentă

Producătorul german de automobile se confruntă cu o concurenţă în creştere din partea Tesla şi a unei game tot mai mari de producători auto chinezi, precum şi cu o cerere redusă pe piaţa europeană a vehiculelor electrice din cauza inflaţiei ridicate şi a reducerii subvenţiilor.

Creștere există, dar este prea lentă, după cum arată cifrele. În luna august, ponderea autoturismelor cu baterii electrice a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20%, conform cifrelor publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv.

În rândul principalilor constructori auto generalişti, grupul german Volkswagen a rămas lider de piaţă, cu 27% din vânzările totale în luna august (209.500 de unităţi), urmat de grupul Stellantis (17%). Pe locul al treilea se situează grupul francez Renault, cu o cotă de 9,5%. În luna august, grupul Renault a înmatriculat 91.413 de autoturisme, dintre care 36.418 unităţi au fost automobile Dacia, în creştere cu 7,6% în ritm anual.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri