Proprietarii unei case de pompe funebre aveau ascunse 190 de cadavre, iar rudelor le dădeau cenușă falsă

Data publicării:
anchetatori la o casa de pompe funebre
Proprietarii unei case de pompe funebre din Colorado sunt acuzați că au dat false rămășițe incinerate unor familii îndoliate. Foto: Profimedia

Proprietarii unei case de pompe funebre din Colorado sunt acuzați că au dat false rămășițe incinerate unor familii îndoliate. Autoritățile au găsit 190 de cadavre în descompunere luna trecută în casa funerară a cuplului din Penrose, unele datând din 2019, relatează BBC.

Jan și Carie Hallford au fost arestați miercuri de autoritățile din Oklahoma. Aceștia se confruntă cu acuzații de abuz asupra unui cadavru, furt și spălare de bani.

Autoritățile au început să investigheze Casa Funerară Return to Nature pe 4 octombrie, după ce vecinii s-au plâns de mirosul urât care venea de acolo.
Anchetatorii au găsit zeci de cadavre, dintre care unele erau acolo de ani de zile.

Procurorul Michael Allen a declarat că autoritățile nu vor publica multe detalii pentru a proteja ancheta în curs, dar a spus că detaliile cazului sunt „absolut șocante”.

Anchetatorii cred că unele rude ale oamenilor decedați au primit false rămășițe incinerate ale celor dragi.

„Oamenii legii știu acum că cenușa primită de unele familii nu putea fi a persoanei decedate”, potrivit documentelor judecătorești obținute de Associated Press.

Familiile au fost contactate de FBI și li s-a cerut să dea autorităților mostre din cenușa primită, pentru analize.

„Nu vom ști niciodată ce au primit de fapt familiile noastre. Poate fi praf de ciment, pot fi alte lucruri", a spus Chrystina Page, mama unui tânăr ale cărui rămășițe au fost găsite în casa funerară.

„Nu vom ști niciodată, așa că nici măcar nu pot descrie emoțiile prin care trec familiile noastre”, a spus Page.

Soții Halford sunt acum la închisoare. Ei se confruntă cu 190 de acuzații de abuz asupra unui cadavru, cinci acuzații de furt, patru capete de acuzare pentru spălare de bani și peste 50 de acuzații de fals.

Cadavrele au fost duse la biroul medicului legist din El Paso. 110 de cadavre au fost identificate și se lucrează pentru identificarea celorlalte 80.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri