Proteste în Spania, convocate de extrema dreaptă, împotriva restricțiilor anti-COVID. Manifestanții au cerut demisia premierului

Data publicării:
Proteste în Spania, convocate de extrema dreaptă, împotriva restricțiilor anti-COVID. Manifestanții au cerut demisia premierului

Proteste de amploare au avut loc, sâmbătă, în Spania, convocate de extrema dreaptă față de restricțiile anticoronavirus. Mii de oameni în mașini și pe motociclete au sunat claxoanele și au fluturat drapele naționale în cadrul unor procesiuni în mai multe orașe, inclusiv la Madrid.

Protestatarii au cerut demisia premierului Pedro Sancez, pentru modul în care au gestionat pandemia, mai ales pentru carantina dură impusă, care a afectat economia. Spania a adoptat de la mijlocul lunii martie unele dintre cele mai stricte măsuri din Europa. În cea mai mare parte a țării de acum două săptămâni restricțiile au început să fie treptat ridicate.

La Madrid şi Barcelona, unde au fost menţinute mai multă vreme, relaxarea va începe de mâine. Cu peste 28.600 de decese cauzate de COVID-19, Spania este pe locul 4 în lume.

Și în Germania, oamenii au ieșit în stradă împotriva restricțiilor anti-COVID. Mai multe zeci de manifestaţii au fost organizate sâmbătă în diferite oraşe, în cadrul unei tot mai ample mişcări de protest împotriva restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Peste 100 de persoane au protestat săptămâna trecută și la București, în fața Guvernului, deși este stare de alertă și Consiliul Național pentru Situații de Urgență a decis că adunările publice nu pot avea loc, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19. 

Oamenii care s-au strâns în Piața Victoriei după un apel pe rețelele de socializare au spus că sunt nemulțumiți de modul în care oficialii au gestionat pandemia și acuză autoritățile statului că au manipulat informațiile despre boală, pentru a îngrădi drepturi și libertăți.

Editor: I. I.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri