Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Conducerea de la Chişinău a fost infectată cu o bacterie rusofobă

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vorbeşte la un eveniment organizat la Moscova, pe 31 august 2022.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova regretă "prejudecăţile nejustificate" ale Republicii Moldova la adresa Rusiei, adăugând că liderii de la Chişinău au fost "infectaţi cu o bacterie rusofobă", informează Agerpres.

Rusia "a fost şi va rămâne mereu dispusă să construiască relaţii de bună vecinătate şi reciproc avantajoase, inclusiv cu Moldova. Regretăm că actuala conducere a Republicii Moldova are prejudecăţi nejustificate împotriva Moscovei, fără niciun motiv. Porbabil că au fost infectaţi cu o bacterie rusofobă", a spus Dmitri Peskov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit agenţiei de presă TASS, acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă există la Kremlin un "plan de reapropiere" faţă de Republica Moldova, aşa cum a raportat presa occidentală.

Peskov a spus că nu are cunoştinţă de un astfel de plan, catalogând articolele din presa occidentală drept "fake news", fără să menţioneze, însă, la ce articole face referire.

Mai multe organizații de presă, precum Süddeutsche Zeitung, Yahoo News sau The Dossier Center, au publicat recent un document intitulat "Obiectivele strategice ale Federației Ruse în Republica Moldova", care nu prevedea însă o "reapropiere" ci mai degrabă un plan de "deromânizare" în Republica Moldova şi de transformare a acestei ţări într-un satelit al Rusiei.

"Nu ştiu nimic despre un astfel de plan. Nu exclud să fie vorba de încă un fake news aşa cum au apărut multe în media occidentale", a spus Peskov.

"Rusia a căutat mereu relaţii bazate pe respect şi reciproc avantajoase cu oricine", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri