Putin a mărit și de 20 de ori amenzile pentru neprezentarea la biroul de recrutare

Data publicării:
putin la kremlin
Vladimir Putin. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege care impune amenzi de până la 30.000 de ruble (aproximativ 330 de dolari) pentru neprezentarea la biroul de recrutare după primirea convocării respective, potrivit EFE.

Măsura, publicată pe portalul oficial de informaţii juridice, va intra în vigoare de la 1 octombrie.

Astfel, pentru neprezentarea la un centru de înrolare fără justificare, bărbaţii de vârstă militară vor trebui să plătească între 10.000 (110 dolari) şi 30.000 de ruble.

Până acum, amenda în astfel de cazuri era cuprinsă între 500 şi 3.000 de ruble (aproximativ 5-32 de dolari), scrie Agerpres.

Legea prevede de asemenea amenzi mai mari pentru angajatorii care nu prezintă organismului militar corespunzător lista angajaţilor lor de vârstă militară.

Rusia a aprobat anterior o lege care interzice recruţilor să părăsească ţara din ziua primirii citaţiei militare sau a publicării acesteia într-un registru electronic.

În plus, în cazul în care persoana în cauză nu se prezintă la centrul de înrolare timp de câteva zile, i se va interzice temporar să deschidă o afacere, să obţină un permis de conducere, să cumpere bunuri imobiliare sau să solicite un împrumut bancar.

Potrivit deputaţilor ruşi, aceste legi urmăresc să corecteze numeroasele greşeli făcute în timpul mobilizării din septembrie anul trecut, prima decretată de Kremlin după cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, potrivit mai multor relatări din mass-media, scopul este de a preveni o repetare a exodului a sute de mii de ruşi care a avut loc în septembrie trecut, când aproximativ 300.000 de ruşi au fost înrolaţi pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri