Putin, acuzat că folosește gazul ca armă împotriva Ucrainei

Data publicării:
andrei kobolev ceo naftogaz

Andrei Kobolev, președintele Naftogaz, compania de stat ucraineană pentru transportul și exploatarea petrolului și a gazelor, a declarat, la BBC, că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, folosește gazul ca armă împotriva Kievului.

andrei kobolev ceo naftogaz

foto - Andrei Kobolev, președintele Naftogaz

''Gazul este o armă extrem de puternică, iar dl. Putin este un adversar foarte periculos, experimentat și eficient'', a spus Kobolev în cadrul unui interviu acordat BBC World.

Președintele Naftogaz a mai spus că liderul de la Kremlin are la activ un istoric consistent și, până acum, de succes, al folosirii gazelor ca armă împotriva Ucrainei. În aceste condiții, a arătat Kobolev, cel mai important pentru Naftogaz a fost ''să încerce să reziste în acest război și să-l câștige''.

Una dintre cele mai noi măsuri de sancționare a Ucrainei de către Kremlin este lansarea unui proiect alături de Turcia, prin care Gazprom să trimită energie în Europa de Vest ocolind Ucraina.

Joi, Gazprom a anunțat, în acest sens, că a trecut la implementarea practică a proiectului care transportă gaz printr-o conductă ce străbate Marea Neagră, care leagă Federația Rusă de Turcia, potrivit UNIAN.

Este vorba despre gazoductul Turkish Stream, un proiect lansat în această vară, care, potrivit observatorilor, marchează apropierea dintre Turcia și Rusia.

În cursul săptămânii, Alexei Miller, președintele Gazprom, a condus o delegație care care s-a deplasat în Turcia, unde, npotrivit părții ruse, s-ar fi obținut primele avize acordate de autoritățile de la Ankara pentru demararea proiectului Turkish Stream.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri