Răspunsul Kremlinului la cererea Austriei de a înceta bombardarea orașelor ucrainene: „Nu, nu suntem de acord”

Data publicării:
Atacuri cu rachete în Kiev. Sursa foto: AZ Geopolitics / Twitter
Atacuri cu rachete în Kiev. Sursa foto: AZ Geopolitics / Twitter

Kremlinul nu este de acord cu apelul Austriei, care a cerut Rusiei să înceteze bombardarea infrastructurii ucrainene, a declarat luni purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Austria a fost prima ţară care a cerut Rusiei să înceteze bombardarea ţintelor în Ucraina. Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a declarat că ţara sa va continua să sprijine Kievul.

„Nu, nu suntem de acord. Austria, dacă înţelegem bine, nu a acuzat Ucraina că atacă infrastructura critică a Rusiei. Prin urmare, este puţin probabil să aibă dreptul de a face astfel de declaraţii”, a reacţionat Dmitri Peskov la remarcile Vienei, potrivit agenţiei oficiale de presă rusă TASS, preluată de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat atacurile asupra Ucrainei. El a declarat că acestea au vizat instalaţii energetice, de comandament militar şi comunicaţii, subliniind că loviturile au avut loc la sugestia Ministerului rus al Apărării.

Liderul de la Kremlin a avertizat cu privire la un răspuns „dur” dacă Ucraina va continua să comită „atacuri teroriste” pe teritoriul Rusiei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri