Reacția Kremlinului, după ce Biden a declarat că Rusia ar trebui exclusă din G20: „Nu se va întâmpla nimic teribil”

Data actualizării: Data publicării:
G20 summit or meeting concept. Row from flags of members of G20 Group of Twenty and list of countries,
Președintele american Joe Biden a declarat că el crede că Rusia ar trebui exclusă din grupul G20 al celor mai mari economii din lume. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a reacționat la comentariile președintelui american Joe Biden, care a afirmat că este în favoarea excluderii Rusiei din grupul G20 al marilor economii, ca răspuns la invazia din Ucraina. „Nu se va întâmpla nimic teribil”, spune Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că membrii G20 se află într-o „stare de război economic” cu Rusia, iar excluderea țării sale din organizație nu ar fi un dezastru.

„Formatul G20 este important, dar în circumstanțele actuale, când majoritatea participanților sunt în stare de război economic cu noi, nu se va întâmpla nimic teribil”, a declarat Dmitri Peskov.

Peskov a afirmat că lumea se extinde mai departe de SUA și Europa și a prezis că eforturile de a izola Moscova vor eșua.

Rușii obișnuiți se confruntă cu prețuri mai mari și cu penurii ale unor bunuri, după ce SUA, UE, Marea Britanie și aliații au impus măsuri menite să afecteze economia Rusiei.

Președintele american Joe Biden a declarat joi că el crede că Rusia ar trebui exclusă din grupul G20 al celor mai mari economii din lume și că subiectul a fost abordat în timpul întâlnirilor sale de joi cu liderii aliați la Bruxelles. „Răspunsul meu este da, depinde de G20”, a spus Biden, când a fost întrebat dacă Rusia ar trebui să fie exclusă din grup.

Pe de altă parte, China s-a declarat împotriva excluderii Rusiei. „Rusia este un stat membru important al G20, niciun membru nu are dreptul să excludă un alt stat", a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri