Record de arme de foc, confiscate pe aeroporturile americane. Aproape 90% dintre ele erau încărcate

Data publicării:
arme confiscate
Autoritățile din SUA au raportat că 2022 este anul cu cele mai multe arme de foc confiscate pe aeroporturi. Foto: Profimedia Images

O situație alarmantă este raportată la final de an de către Administrația pentru Securitatea Transporturilor din SUA. 2022 este anul în care au fost conficate cele mai multe arme de foc de până acum de la pasageri care au încercat să înșele vigilența securității la punctele de control. Cele mai multe dintre arme erau încărcate, scrie BBC. Oficialii nu au făcut nicio mențiune legat de motivele pentru care acești pasageri încercau să trecă de control cu o armă de foc.

Până la acaestă oră, au fost confiscate 6.301 de arme la punctele de control. Dintre acestea 88% erau încă încărcate.

Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că se așteaptă să confiste 6.600 de arme până la sfârșitul anului, o creștere cu 10% față de nivelul record din 2021.

Agenția a spus că armele aduse în aeroporturi consumă resurse semnificative și sunt foarte costisitoare pentru pasager.

Numărul de arme găsite depășește recordul anterior de anul trecut, când au fost depistate 5.972 de arme de foc.

Ce mai mare număr de arme de foc depistate la pasageri au fost descoperite pe Aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, urmat de Aeroportul Dallas/Fort Worth din statul Texas.

Nu a fost dat niciun motiv pentru care mai acești oameni au încercat să treacă de securitate purtând o armă asupra lor.

Legile privind deținerea de arme variază în funcție de statul SUA, dar armele de foc nu sunt permise în cabina pasagerilor unui avion, chiar dacă un pasager are permis de armă.

Dacă oficialii TSA detectează o armă la un punct de control, ei emit o sancțiune civilă care variază în funcție de numărul de infracțiuni anterioare și dacă arma a fost încărcată la momentul respectiv.

Agenția a mai spus că sancțiunea pentru încălcarea legii privind armele de foc va crește cu aproximativ 1000 de dolari, de la 13.910 USD la 14.950 USD.

Pasagerii companiilor aeriene pot călători cu arme de foc într-un bagaj de cală atunci când sunt descărcate și încuiate într-o cutie rigidă. De asemenea, călătorii trebuie să spună reprezentanților companiilor aeriene că intenționează să călătorească cu arma, în timpul înregistrării.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri