Video&Foto Revelion 2021. Sărbătoare spectaculoasă în Taiwan, ceremonii anulate la Hong Kong

Data actualizării: Data publicării:
Focuri de artificii lansate de pe a doua cea mai înaltă clădire din lume, Taipei 101, la sosirea noului an 2021
Focuri de artificii lansate de pe a doua cea mai înaltă clădire din lume, Taipei 101, la sosirea noului an 2021 Foto: Guliver/GettyImages

2021 a sosit deja în mai multe țări din sud-estul Asiei, inclusiv în China. La Wuhan, orașul considerat kilometrul 0 al pandemiei care a afectat întreaga planetă în 2020, viața pare să fi revenit la normal.

wuhan china revelion 2021
Revelion 2021. Oamenii din Wuhan, cu măști de protecție, au sărbătorit afară, în stradă, sosirea noului an Foto: Guliver/GettyImages

Mii de oameni, ce-i drept, cu măști, au participat la Wuhan la petrecerile de stradă organizate cu ocazia intrării în noul an.

În Taiwan, 2021 a fost întâmpinat cu un spectaculos foc de artificii lansate de pe Taipei 101, a doua cea mai înaltă clădire din lume, după Burj Khalifa din Dubai.

La Hong Kong, însă, ceremoniile pentru intrarea în noul an au fost anulate din cauza noului coronavirus. Autoritățile din regiunea autonomă au renunțat la tradiționalul foc de artificii. 

coreea de sud anul nou 2021
O femeie se roagă la tempul Chogey din Coreea de Sud în seara Anului Nou. Guvernul sud-coreean a anulat ceremoniile tradiționale cu sunete de gong din cauza pandemiei Foto: Guliver/GettyImages

În noul an sunt deja şi locuitorii Japonia și cele două Corei.

anul nou 2021 tokyo
Oamenii din Tokyo au ieșit pe stradă pentru a întâmpina noul an, dar recomandările autorităților au fost de a evita aglomerațiile Foto: Guliver/GettyImages

Primii pământeni care au intrat în 2021 au fost, însă, locuitorii din Kiribati și Samoa din Pacific, urmați de cei din Noua Zeelandă și Australia.

Primele ţări europene care urmează să  întâmpine 2021 sunt Rusia, ţările din Caucaz, apoi vine rândul României şi al vecinilor din Balcani, dar şi mare parte din continentul african.

Ultimii vor intra în Noul An cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană. La ei, 2021 ajunge abia maine la ora 13:00, ora României.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri