Rusia a anunțat că în luna august va începe să testeze rubla digitală

Data publicării:
imagine cu o rubla ruseasca
Rusia, ca multe ţări, a dezvoltat în ultimii ani o monedă digitală, pentru a-şi moderniza sistemul financiar. FOTO: Profimedia Images

Rusia va începe în august să prezinte consumatorilor versiunea digitală a rublei, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând Banca Centrală, transmite Reuters.

Rusia, ca multe ţări, a dezvoltat în ultimii ani o monedă digitală, pentru a-şi moderniza sistemul financiar, a accelera plăţile şi a preveni sporirea influenţei criptomonedelor.

Deja Banca Centrală efectuează teste cu rubla digitală, într-un moment în care sancţiunile contra Moscovei, din cauza invadării Ucrainei, au redus semnificativ accesul Rusiei la o mare parte din infrastructura financiară globală.

Unii experţi ai Băncii Centrale au sugerat că noile tehnologii vor permite Rusiei şi Chinei să facă tranzacţii direct, făcându-le mai puţin dependente de canalele de plată occidentale, cum ar fi sistemul global de plăţi SWIFT, în condiţiile în care multe bănci ruseşti au pierdut accesul la acest sistem din cauza sancţiunilor.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri