Rusia a anunțat că urmărește cu atenție situația ”potențial periculoasă” din Kosovo

Data publicării:
doi polițiști și o masina de poliție în kosovo
Un polițist a fost ucis, iar aceiași bărbați înarmați au luat cu asalt și o mânăstire sârbă ortodoxă. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a anunţat luni că monitorizează îndeaproape situaţia tensionată şi "potenţial periculoasă" din Kosovo, unde mai mulți sârbi au pătruns înarmaţi într-un sat unde după schimburi de focuri cu poliţia s-au baricadat într-o mănăstire, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Rusia nu recunoaşte Kosovo, care are o populaţie majoritar albaneză, drept un stat independent şi susţine în mod tradiţional Serbia, cu care are legături apropiate religioase şi culturale.

"În Kosovo vedem o atitudine în mod tradiţional inechitabilă faţă de sârbi. Situaţia este foarte tensionată şi potenţial periculoasă, o monitorizăm foarte îndeaproape", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Preskov, într-o informare de presă.

"Nu este un secret pentru nimeni că provocări vizându-i pe sârbi sunt organizate foarte adesea", a adăugat el.

Trupe ale poliţiei kosovare cu vehicule blindate au fost mobilizate luni în satul din nordul Kosovo unde în ajun patru oameni au fost ucişi în ciocniri între poliţie şi indivizi înarmaţi de etnie sârbă, potrivit Reuters.

Grupul de indivizi înarmaţi s-a baricadat duminică într-o mănăstire ortodoxă sârbă din satul Banjska, ulterior poliţia preluând controlul asupra lăcaşului de cult, după ciocniri în care trei atacatori şi un poliţist au fost ucişi.

Poliţişti înarmaţi au percheziţionat luni casele din sat, în căutarea unor eventuali participanţi la incidentul de duminică, potrivit unei surse din poliţie. Accesul presei în sat era blocat luni dimineaţa.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri