Rusia a dublat numărul de nave de război din largul Peninsulei Crimeea

Data publicării:
Un vas de război rusesc face exerciţii în Marea Norvegiei pe 10 ianuarie 2023.
Rusia a dublat numărul de nave de război din largul Peninsulei Crimeea. Foto: Profimedia Images

Rusia a dublat numărul de nave de război din largul Peninsulei Crimeea, trimiţând inclusiv două submarine dotate cu opt rachete de croazieră Kalibr, a anunţat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei, potrivit publicaţiei Ukrinform.

"Numărul vaselor inamice în Marea Neagră s-a dublat. În prezent, 12 vase rămân la o distanţă sigură faţă de coasta controlată de Ucraina. Printre ele sunt şi două submarine cu opt rachete de croazieră Kalibr la bord şi trei nave mari de desant", precizează raportul Comandamentului.

În document se arată că ruşii desfăşoară operaţiuni de recunoaştere pentru a stabili noi tactici de atac cu rachete.

De asemenea, în cursul zilei de luni, forţele de invazie au bombardat localităţile de pe malul drept al Niprului din Herson și mai multe aşezări din regiunea Mikolaev, lângă cordonul Kinburn.

Herson și suburbia Antonivka au fost lovite de 15 ori, mai arată raportul. Loviturile ruse au atins și Chornobaivka. Nu au fost raportate victime.

Forţele ucrainene au ripostat cu focuri de artilerie şi au lansat rachete reuşind să elimine zece invadatori şi să distrugă un mortier şi trei tunuri, se arată în raport.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri