Rusia ar putea pierde 500.000 de soldați până la sfârșitul anului 2024, spun serviciile de informații britanice

Data actualizării: Data publicării:
soldati rusi (2)
Foto: Profimedia

Rusia ar putea pierde peste 500.000 de soldați în Ucraina până la sfârșitul acestui an, dacă numărul rușilor care mor pe front continuă să crească în ritmul actual, a declarat Ministerul britanic al Apărării, potrivit Business Insider

Numărul rușilor care își pierd viața în Ucraina în fiecare zi a crescut cu aproape 300 în cursul anului trecut, a declarat ministerul, citând date ale Ministerului ucrainean al Apărării.

Nici Business Insider, nici Ministerul britanic al Apărării nu au putut verifica în mod independent metodologia folosită de statul major ucrainean.

Departamentul a declarat că rata crescută a victimelor reflectă modul în care calitatea armatei ruse a scăzut după mobilizarea parțială a rezerviștilor militari în septembrie 2022.

Mobilizarea a transformat forțele ruse într-o armată „de calitate scăzută și cantitate mare”, a spus departamentul.

Rusia „nu are niciun respect pentru viețile propriilor soldați”

Analiștii au declarat că Rusia folosește tactici precum aceea a „valurilor umane” în Ucraina, în care un număr mare de soldați slab pregătiți sunt trimiși pe câmpul de luptă și mor în număr mare.

Un exemplu al acestei tactici a fost un raport recent și privește o serie de atacuri aproape sinucigașe pe o secțiune a frontului de est. Forțele rusești au încercat în mod repetat să înainteze cu tancuri, în aceeași parte a unei păduri ucrainene, care a fost zădărnicită de șapte ori de forțele ucrainene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat că tactica a demonstrat că Rusia „continuă să nu arate niciun respect pentru viețile propriilor soldați, sacrificându-i pentru obiectivele lui Putin”.

Departamentul britanic al Apărării a declarat că cel mai probabil Rusia va avea nevoie de cinci până la 10 ani pentru a reconstrui o armată bine pregătită și cu experiență. 

Rusia a ținut secret numărul victimelor sale, dar serviciile de informații americane estimează că aproximativ 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului.

Se crede că acest număr reprezintă aproximativ 90% din personalul de care dispunea când a început războiul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri