Rusia îi transmite Turciei că o nouă acţiune militară în Siria este inacceptabilă

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Lavrov, alături de omologul său sirian Faisal Mekdad
Serghei Lavrov, alături de omologul său sirian Faisal Mekdad. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis, marţi, că o escaladare a acţiunilor militare din Siria ar fi "inacceptabilă", relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sirian Faisal Mekdad, şeful diplomaţiei de la Moscova a declarat că Rusia şi Siria doresc să negocieze cu Turcia "pentru a împiedica orice nouă acţiune militară".

"Continuăm să sprijinim Siria în lupta împotriva terorismului și pentru a-și păstra unitatea și integritatea teritoriilor ", a spus Lavrov.

"Partea importantă este prevenirea unor noi acțiuni militare", a mai spus diplomatul rus.

Potrivit Reuters, citat de Agerpres, Lavrov a urmărit prin comentariile respective să îl determine pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să coboare tonul declaraţiilor despre o nouă campanie militară în nordul Siriei.

Recent, Erdogan a reafirmat că Turcia, la fel cum a spus de multe ori, ar putea lansa "brusc", oricând, o nouă operaţiune militară în Siria, unde are deja trupe desfăşurate şi care ocupă o fâşie de teritoriu la graniţa siriano-turcă. Erdogan a asigurat că Turcia „nu are pretenţii" la teritoriul sirian.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri