Rusia: Dacă Marea Britanie va livra Ucrainei rachete antinavă, aceste arme vor fi considerate „ţinte legitime”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0626108660
Rachete antinavă Harpoon. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Dacă Marea Britanie va livra Ucrainei piese de artilerie cu rază lungă de acţiune şi rachetele antinavă, aceste arme vor fi considerate „ţinte legitime” pentru forţele ruse, a avertizat sâmbătă ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin, citat de agenţia oficială rusă TASS.

„Orice ajutor militar este destabilizator, în special când vine vorba despre armele menţionate de către ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace”, a declarat diplomatul rus.

Zilele trecute, ministrul britanic al Apărării a declarat că Regatul Unit. împreună cu aliaţii săi din NATO, va trimite mai mult „ajutor letal” pentru Kiev.

Ajutorul militar include, pe lângă rachete antinavă şi antiaeriene, sisteme de artilerie cu rază lungă, radare de artilerie şi alte capacităţi care să ofere ucrainenilor posibilitatea de contra-baterie (adică de a lovi de la distanţă şi cu precizie artileria rusă).

Cu ocazia summit-ului NATO de la Bruxelles, SUA şi aliaţii săi au luat în calcul posibilitatea livrării de rachete antinavă pentru armata ucraineană.

„Aparent, acestea sunt arme noi, de mare precizie. În mod firesc, forţele noastre armate le vor considera ţinte legitime, în cazul în care astfel de transporturi trec de graniţa ucraineană”, a spus ambasadorul rus la Londra.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri