Rusia se declară dispusă să discute la Minsk neutralitatea Ucrainei. Care sunt condițiile Moscovei. Kievul ia în considerare propunerea

Data actualizării: Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kemlinului, Dimitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kemlinului, Dimitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Rusia este gata să trimită diplomați la Minsk pentru discuții cu Ucraina, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Interfax, preluată de The Guardian. Ucraina a anunțat că „ia în considerare” propunerea.

Peskov a spus că că Vladimir Putin este gata să trimită oficiali de la Kremlin și de la ministerele apărării și de externe în capitala bielorusă, pentru a discuta „neutralitatea Ucrainei”, adăugând că „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei sunt o parte esențială a statutului de neutralitate. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a chemat vineri Rusia să înceapă negocieri, deși nu este clar în ce termeni ar fi dispus să poarte aceste discușii.

Acuzațiile complet nesusținute ale lui Putin că Ucraina este condusă de un regim nazist este una din principalele justificări ale Kremlinului pentru război, mai scrie Guardian.

Rusia dorește ca poporul ucrainean să fie independent și să aibă posibilitatea de a-și alege liber destinul, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Ministrul rus le-a spus reporterilor că poporul ucrainean trebuie să aibă acum șansa „să-și aleagă propriul viitor”. El a acuzat națiunile occidentale că militarizează în mod deliberat țara.

Ucraina a anunțat că „ia în considerare” propunerea lansată de Moscova, privind discuții la Minsk.

Consilierul prezidențial Olexii Arestovici a declarat vineri pentru CNN că guvernul ucrainean „ia în considerare propunerea” de a purta discușii cu Rusia la Minsk. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri