Rusia și China vor să instaleze un reactor nuclear pe Lună

Data publicării:
eclipsa partiala de luna
Foto: Profimedia

Rusia și China iau în considerare amplasarea unei unități nucleare pe Lună în următorii ani, a declarat marți Iuri Borisov, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, a informat agenția de presă de stat RIA, potrivit Reuters.

Cele două țări ar vrea ca unitatea nucleară să fie instalată pe suprafața selenară până în 2033-2035, spune șeful Roscosmos.

„Astăzi luăm în considerare în mod serios un proiect undeva în jurul perioadei 2033-2035 ani de trimitere și montare pe suprafața selenară, împreună cu colegii noștri chinezi, a instalației energetice”, a declarat Borisov, potrivit presei de stat de la Moscova.

Potrivit acestuia, acest tip de misiune va trebui să se desfășoare în mod automat, cu ajutorul unor mijloace robotice, susținând că soluțiile tehnologice necesare în acest sens sunt aproape gata.

Corporația spațială de stat rusă Roscosmos intenționează să lanseze misiunea Luna-26 în 2027, Luna - 27 - în 2008 și Luna-28 - în 2030 sau mai târziu.

„Ulterior, vom începe următoarea fază – o misiune cu echipaj și construirea unei baze lunare – cu colegii noștri din China”, a spus Borisov. „Acesta ar fi un program de lungă durată și important și ne așteptăm ca multe țări să i se alăture”, spunea anul trecut Borisov.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri