Schimb de sute de prizonieri între Rusia și Ucraina la câteva zile după ce rușii au acuzat Kievul de doborârea unui avion cu prizonieri

Data actualizării: Data publicării:
Un fost prizonier de război ucrainean plânge în timp ce strânge steagul Ucrainei, cu care își acoperă ochii
207 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberați în schimbul a 195 de prizonieri ruși. Foto: Profimedia Images

Rusia și Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, la doar o săptămână după ce Moscova a acuzat Kievul de doborârea unui avion rusesc de transport plin cu prizonieri de război ucraineni care urmau - conform Kremlinului - să fie folosiți într-un astfel de schimb, informează The Moscow Times.

În total, în schimbul de miercuri, au fost eliberați 402 de prizonieri de război: 207 de ucraineni și 195 de ruși. Printre ucrainenii eliberați se numără și foști luptători de la Mariupol sau militarii de pe Insula Șerpilor capturați din primele zile ale invaziei.

„Oamenii noștri s-au întors acasă. 207 din ei. Îi aducem acasă indiferent cum”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o postare publicată pe Twitter/X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul rus al Apărării a anunțat și el că „195 de militari ruși s-au întors acasă”.

Schimbul de prizonieri a fost intermediat de Emiratele Arabe Unite, care au mai jucat acest rol în schimburi similare de prizonieri între Ucraina și Rusia.

Acesta este al 50-lea schimb de prizonieri de război între Rusia și Ucraina de la începutul războiului declanșat de invazia armatei ruse în Ucraina pe data de 24 februarie 2022.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri