VIDEO. Momentul în care avionul rusesc IL-76 cade în Belgorod. Imagini de la locul prăbușirii

Data actualizării: Data publicării:
IMG_3386

Un avion militar rusesc de transport de tip IL-76 s-a prăbușit miercuri în regiunea Belgorod, în apropierea graniței cu Ucraina.

Momentul în care avionul cade a fost filmat de localnici. Imaginile care circulau pe reţelele sociale arătau un apart de zbor în cădere bruscă, înainte de o explozie puternică, urmată de flăcări şi fum negru.

De asemenea, au apărut și primele imagini de la locul prăbușirii.

Înainte de prăbușire, din avion pare că se desprinde o bucată.

Ministerul rus al Apărării susține că radarele sale au detectat lansarea a două rachete ucrainene înainte ca avionul să se prăbușească și, de asemenea, că la bordul avionului se aflau 65 de prizonieri ucraineni care au murit.

Surse din armata ucraineană susțin că avionul transporta rachete S-300 folosite în atacuri asupra Ucrainei.

Avionul s-a prăbușit în apropierea satului Yablonovo din districtul Korocha din Belgorod. 

Agenția guvernamentală ucraineană care se ocupă de prizonierii de război spune că investighează afirmațiile că în aeronavă s-ar fi aflat prizonieri ucraineni. Oficialii ucraineni au avertizat că Rusia „desfășoară în mod activ operațiuni de dezinformare împotriva Ucrainei care vizează destabilizarea societății ucrainene”.

În același timp, un oficial al serviciului de informații militare al Ucrainei a declarat, potrivit CNN, că un schimb de prizonieri de război cu Rusia trebuia să aibă loc astăzi.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că toate persoanele aflate la bordul avionului militar rusesc care s-a prăbuşit miercuri dimineaţă în zonă au murit.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri