Au început alegerile parlamentare în Rusia, pentru Duma de Stat

Data actualizării: Data publicării:
Locals take part in early voting in the 2021 Russian legislative election at a reindeer breeders' camping ground near the village of Karataika in Nenets Autonomous Area in far northern Russia
Teritoriul Rusiei acoperă 11 fusuri orare; în unele zone îndepărtate votarea a început mai devreme. Foto: Profimedia

Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de trei zile. La acest scrutin au fost excluşi numeroși opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicațiile folosite de susținătorii lui Alexei Navalnîi.

"Să-i dăm drumul!", a declarat preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, în cadrul unei întâlniri a acestui organism, transmisă în direct pe site-ul său.

Întrucât în Rusia sunt unsprezece fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08:00 (20:00 GMT, joi).

"Este o dimineaţă frumoasă şi însorită! Secţiile de votare s-au deschis la noi la ora 08:00 fix", a declarat Inga Irinina, şefa comisiei electorale locale din Petropavlovsk-Kamceatski, capitala peninsulei Kamceatka, într-o videoconferinţă alături de Comisia Electorală Centrală.

"Vom face totul pentru a ne asigura că procesul electoral se desfăşoară într-un mod deschis şi transparent", a adăugat Irinina.

225 de deputați care candidează pentru un loc în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului Federației Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul prin vot uninominal. Scrutinul electoral este considerat foarte important, pentru că este pentru prima dată când opoziția are șansa să pună probleme serioase partidului președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, chiar dacă acesta din urmă pleacă cu prima șansă în a obține majoritatea mandatelor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri