Cum răspunde Kremlinul la acuzațiile de tortură a suspecților pentru atacul terorist de la Moscova

Data publicării:
dmitri peskov portret
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Kremlinul a refuzat să dea un răspuns clar la întrebarea privind posibila torturare a celor patru suspecți pentru masacrul de la Crocus City Hall din Moscova. Aceștia au fost duși în fața judecătorului plini de vânătăi și bandaje, iar unul se afla chiar în stare de inconștiență.

„Am să las această întrebare fără răspuns”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, întrebat luni, la un briefing de presă, despre înfățișarea suspecților și informațiile privind torturarea lor.

Cei patru suspecți prezentau urme clare de violență pe corp când au fost duși la tribunal pentru a fi arestați, iar imaginile și informațiile apărute pe canalele media rusești au arătat cum acesștia ar fi fost supuși unor acte de tortură, prin tăierea urechii sau electrocutarea organelor genitale.

Toți cei patru suspecți au fost puși sub acuzare pentru terorism pentru comiterea masacrului de la Moscova în care au fost uciși peste 130 de oameni. Trei dintre ei și-ar fi recunoscut vinovăția.

Instanța a dispus pentru ei arest preventiv până în 22 mai. Suspecții riscă închisoare pe viață dacă vor fi găsiți vinovați de atacul terorist de la Crocus City Hall.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri