Mama fostului spion otrăvit cere la televiziunea de stat din Rusia să vorbească la telefon cu fiul său

Data publicării:
Sergei Skripal
Serghei Skripal

Mama fostului spion rus Serghei Skripal, otrăvit în Marea Britanie şi ieşit din spital la 18 mai, şi-a făcut apariţia luni la un post de televiziune rus pentru a cere autorităţilor britanice să poată vorbi cu fiul ei, relatează AFP.

Femeia, prezentată de canalul public rus Pervîi Kanal ca mama agentului dublu, a fost arătată, la un talk show popular de seară, vorbind în cămaşă de noapte din ceea ce părea a fi dormitorul unei locuinţe.

„Nu mi-am văzut fiul de 14 ani. Vreau să mă întâlnesc cu el. Vreau să-l strâng cu putere în braţe, la piept. Am 90 de ani. Nu reprezint niciun pericol pentru nimeni. Vă rog, lăsaţi-mă să-i dau un telefon fiului meu”, a declarat cea care a fost prezentată la televiziune ca fiind Elena Skripal, mama lui Serghei.

„De ce nu îi dau voie să telefoneze? De ce? Din ce motiv? Când era acasă, vorbeam în fiecare săptămână. Şi acum, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, nu ni se dă voie să vorbim. Cer să i se dea voie să vorbim”, a adăugat ea în lacrimi.

Serghei Skripal a ieşit din spitalul unde a primit îngrijiri, în Marea Britanie, la 18 mai, iar fiica sa, Iulia, a fost externată la 11 aprilie.

Televiziunea de stat din Rusia a mai difuzat la începutul lunii aprilie o înregistrare a unei posibile convorbiri telefonice între Iulia Skripal şi verişoara sa Viktoria care a ridicat semene de întrebare în legătură cu eventualele legături ale celei din urmă cu autorităţile ruse.

Otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia, cu ajutorul unui agent neurotoxic a provocat o gravă criză diplomatică între Londra, sprijinită de aliaţii săi occidentali, şi Moscova, acuzată că este responsabilă pentru atacul survenit la începutul lui martie, dar care neagă cu fermitate orice implicare.

Această criză s-a tradus prin cel mai important val de expulzări reciproce de diplomaţi din istorie, mai scrie AFP.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri