Navalnaia le cere simpatizanţilor săi „să nu cedeze” după realegerea lui Putin: „Nu s-a terminat nimic”

Data actualizării: Data publicării:
iulia navalnaia, la coada la votare
Navalnaia le cere simpatizanţilor săi „să nu cedeze” după realegerea lui Putin. Foto: Profimedia

Văduva lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, le-a cerut marţi simpatizanţilor săi să aibă „răbdare” şi „să meargă înainte”, respingând autenticitatea realegerii triumfale a preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

„Nu cedaţi, Rusia va fi liberă”, spune ea într-o scurtă înregistrare video difuzată pe reţele de socializare, adresându-se simpatizanţilor săi, în care denunţă corupţia şi înşelăciunile electorale ale preşedintelui rus.

„Rezultatele nu au niciun sens”, afirmă Iulia Navalnîi.

Potrivit rezultatelor oficiale,  Vladimir Putin a obţinut aproximativ 87% dintre voturile exprimate.

„Aveţi răbdare şi mergeţi înainte”, le-a cerut ea simpatizanţilor săi.

„Alegerile au trecut, dar nu s-a terminat nimic. Din contră, trebuie să rămânem împreună şi să muncim mai mult ca niciodată” pentru a schimba regimul.

Opoziţia rusă a fost decimată în ultimii ani de represiune, care a culminat la 16 februarie cu moartea în circumstanţe tulburi în închisoare a lui Aleksei Navalnîi care era, de peste zece ani, principalul oponent al lui Vladimir Putin, notează AFP, citată de News.ro.

Iulia Navalnaia - care acuză autorităţile ruse de faptul că i-au asasinat soţul - dă asigurări că mişcarea sa va lupta „pentru ca nimeni în lume să nu-l recunoască pe Putin ca pe un preşedinte legitim, astfel încât nimeni să nu se aşeze cu el la masa negocierilor”.

Ea le mulţumeşte alegătorilor care s-au mobilizat şi s-au dus duminică la prânz la urne, aşa cum le-a cerut să facă, pentru a arăta cât de numeroşi sunt.

Cozi importante s-au format în unele locuri în Rusia şi în faţa sediilor multor ambasade ruseşti.

Vladimir Putin a apreciat că această mobilizare nu a avut „niciun efect”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri