Rusia înăsprește legea împotriva „propagandei LGBT”. „Trebuie să-i protejăm pe cetăţenii noştri de degradare şi extincţie”

Data publicării:
duma de stat rusia, vedere generala sla de sedinte
Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei. Foto: Profimedia

Deputaţii ruşi au votat joi, în prima lectură, o înăsprire a controversatei legi care reprimă „propaganda LGBT”, un nou semn de întărire a liniei conservatoare în această ţară aflată în plină ofensivă în Ucraina. Interdicţiile vizează „mass-media, internetul, literatura şi cinematografia”, iar rușii nu vor mai putea vedea filme care descriu relații gay.

„În cadrul sesiunii plenare, deputaţii Dumei de Stat au adoptat în unanimitate în prima lectură amendamente la legislaţia ce interzice promovarea relaţiilor sexuale non-tradiţionale”, a anunţat parlamentul rus pe site-ul său, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Mai sunt prevăzute două lecturi, înainte ca această lege să fie analizată de camera superioară a parlamentului, Consiliul Federaţiei, şi ca preşedintele rus Vladimir Putin să o semneze, însă aceşti paşi constituie în general o simplă formalitate.

Legea din 2013 care pedepseşte „propaganda LGBT” în rândul minorilor a fost înăsprită prin interdicţia „negării valorilor de familie” şi a „promovării orientărilor sexuale non-tradiţionale”, inclusiv în rândul adulţilor.

Aceste interdicţii vizează „mass-media, internetul, literatura şi cinematografia” şi, de asemenea, publicitatea.

„Filmele care promovează relaţiile sexuale non-tradiţionale nu vor primi certificat de distribuire”, a avertizat Duma de Stat.

Textul interzice, de asemenea, „informaţiile susceptibile să inducă dorinţa de a-şi schimba sexul” copiilor.

„Trebuie să-i protejăm pe cetăţenii noştri şi Rusia de degradare şi extincţie, tenebre răspândite de SUA şi statele europene”, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat într-un comunicat.

Aceste infracţiuni vor fi pedepsite cu amenzi grele, iar străinii care vor încălca această lege ar putea fi expulzaţi, potrivit amendamentelor votate de Duma de Stat.

Rusia nu a încetat să-şi întărească orientarea conservatoare în ultimi ani, în faţa a ceea ce Vladimir Putin prezintă drept „decadenţa” societăţii occidentale.

Această orientare s-a accentuat şi mai mult de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, prezentată de Kremlin şi ca o luptă împotriva lumii occidentale, hotărâtă, potrivit Moscovei, să şteargă Rusia de pe suprafaţa pământului.

„Operaţiunea militară specială (în Ucraina) nu se derulează doar pe câmpurile de luptă, ci şi în conştiinţa oamenilor, în spiritele lor, în sufletele lor”, a scris pe Telegram deputatul rus Aleksandr Hinştein. El a apreciat că, în problema LGBT, Rusia este într-un „conflict de civilizaţie” cu Occidentul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri