Un prinț saudit a investit masiv în Gazprom, Rosneft și Lukoil la începutul invaziei ruse în Ucraina

Data publicării:
Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud
Prințul Al-Waleed Bin Talal bin Abdulaziz al Saud a investit puternic în companiile energetice ruse la începutul invaziei din Ucraina Foto: Profimedia Images

Petrodolarii saudiți au sprijinit bursa moscovită în cele mai grele momente după invadarea Ucrainei. Fondul de investiții Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit peste jumătate de miliard de dolari în Gazprom, Rosneft şi Lukoil, scrie Reuters.

Plasamentele s-au derulat între 22 februarie şi 22 martie, când de teama războiului sau a sancțiunilor introduse, investitorii fugeau de activele rusești. Investițiile au apărut când activele respective scădeau puternic și ele au putut reprezenta o oportunitate de a cumpăra la un preț redus.

Kingdom Holding este deţinut în cea mai mare parte de prinţul saudit Al-Waleed bin Talal, o figură cunoscută a lumii financiare. Miliardar, a fost printre primii investitori la Apple, Twitter sau Uber. Mai nou, adică din mai, Kingdom Holding are printre acționari și fondul suveran al Arabiei Saudite, cu 17% din acțiuni.

În urmă cu aproape cinci ani, Bin Talal a fost printre cei arestați de prințul moștenitor saudit Mohamned bin Salman în așa-numita campanie anticorupție, campanie care de fapt avea ca scop eliminarea unor potențiali rivali din familia regală.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri