Vladimir Kara-Murza, un critic al Kremlinului, a fost reținut în fața locuinței sale din Moscova

Data publicării:
vladimir kara-murza
Vladimir Kara-Murza, un critic al Kremlinului Foto: Profimedia Images

Vladimir Kara-Murza, un critic proeminent al Kremlinului, care a supraviețuit după două presupuse tentative de otrăvire, a fost reținut luni în fața blocului în care locuiește la Moscova, după ce în cursul zilei CNN difuzase un interviu cu el, în care opozantul a spus că „agresiunea” rusă din Ucraina va duce în cele din urmă la căderea regimului lui Vladimir Putin.

„Vladimir Kara-Murza a fost reținut de poliție la Moscova, în apropierea locuinței sale. Nu este încă clar pentru ce”, a scris pe Twitter politicianul rus de opoziție Ilia Iașin. El a declarat pentru CNN că a aflat despre reținere de la avocatul lui Kara-Murza.

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a anunțat, la rândul său, reținerea lui Kara-Murza citându-l pe avocatul său, Vadim Prohorov. „Tocmai am aflat despre reținerea sa, deocamdată nu vă pot spune detalii”, a declarat Prohorov pentru RIA Novosti.

Un interviu cu Kara-Murza a fost difuzat în cadrul emisiunii „Big Picture with Sara Sidner” de la CNN+ în cursul zilei de luni, iar opozantul condamnase ceea ce el a numit „agresiunea” președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. Kara-Murza a spus că el crede că războiul din Ucraina va pune capăt în cele din urmă regimului lui Putin.

„Nu am absolut nicio îndoială că regimul lui Putin va lua sfârșit din cauza acestui război din Ucraina. Nu înseamnă că se va întâmpla mâine. Cele două întrebări principale sunt timpul și prețul, iar prin preț nu mă refer la cel bănesc - mă refer la prețul sângelui uman și al vieților omenești și el este deja îngrozitor, dar regimul Putin va lua sfârșit din cauza aceasta și va exista o Rusie democratică după Putin”, a afirmat Kara-Murza la CNN.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri