Foto Vladimir Putin promite să continue cucerirea spațiului, în ciuda eșecurilor: „Greşelile se întâmplă”

Data publicării:
Russia Putin Space
Vladimir Putin (foto) a promis să continue să finanţeze misiuni spre Lună. Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat joi, că primul segment al noii staţii spaţiale, pe care Moscova intenţionează să o construiască pentru a înlocui ISS – Stația Spațială Internațională, ar trebui să fie pus pe orbită în 2027. Preşedintele rus a spus că „greșelile se întâmplă” și a promis să continue cucerirea spaţiului, scrie AFP, preluată de News.ro.

În iulie 2022, Rusia şi-a anunţat intenţia de a se retrage de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde cosmonauţii săi sunt staţionaţi permanent şi în care joacă un rol-cheie. Prin urmare, crearea unei noi staţii orbitale ruseşti a fost anunţată drept principala prioritate de către agenţia spaţială Roscosmos.

putin la uzina de rachete
sursa foto: Profimedia Images

"Scopul este să nu existe nicio discontinuitate, ca lucrările să se desfăşoare în acelaşi ritm pe măsură ce resursele ISS se epuizează", a declarat joi Vladimir Putin în timpul unei întâlniri televizate cu specialişti din acest sector. "În 2027, primul segment ar trebui să fie pus pe orbită", a anunţat Vladimir Putin, cerând ca "totul să fie făcut la timp".

Russia Putin Space
sursa foto: Profimedia Images

Sectorul spaţial rusesc, mândria istorică a ţării, suferă de mai mulţi ani de probleme de finanţare, scandaluri de corupţie şi eşecuri. În august, Rusia nu a reuşit să aterizeze pe Lună cu sonda Luna-25, marcând eşecul primei sale misiuni către satelitul natural al Pământului din 1976.

"Greşelile se întâmplă. Acesta este un domeniu de activitate atât de complex. Este păcat (...) Aceasta a fost o experienţă negativă, dar va fi folosită în viitor pentru a evita orice greşeală", a declarat joi Vladimir Putin, adăugând că a promis să continue să finanţeze misiuni spre Lună.

Russia Putin Space
sursa foto: Profimedia Images

De asemenea, preşedintele le-a cerut responsabililor din acest sector să abordeze problema salariilor mici din industria spaţială rusă şi să facă eforturi pentru a atrage specialişti străini şi pentru a implica mai mult companiile private.

Model de cooperare internaţională, în principal între Statele Unite şi Rusia, ISS a început să fie asamblată în 1998. Trebuia să fie retrasă în 2024, dar NASA a estimat că speranţa sa de viaţă va fi depăşită.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri