Rușii în acțiune. Lângă Robotîne, soldații lui Putin s-au deghizat în ucraineni dar au fost confundați și uciși de camarazi

Data actualizării: Data publicării:
Russia Ukraine Military Operation Howitzers
Imaginie cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Conturi de Telegram afiliate bloggerilor ruși pro-război relatează o întâmplare ciudată de pe frontul din estul Ucraineni. Potrivit acestora, mai mulți soldați ruși care ar fi încercat o operațiune în spatele liniilor inamice au fost uciși de camarazii lor care i-au bombardat cu artileria.

Un canal rus de Telegram relatează că lângă Robotîne, trupele ruse intenționau să efectueze o operațiune „în spatele liniilor inamice”. Soldații ruși s-au schimbat în uniformă ucraineană, dar au fost văzuți de o dronă rusă care probabil nu știa nimic despre misiunea lor. Grupul de soldați ruși a fost confundat cu un grup de soldații ucraineni, motiv pentru care artileria rusă a început să îi bombardeze.

În urma atacului ar fi murit 32 de soldați ruși. După aceasta, trupele ucrainene au putut observa și poziția de artilerie a rușilor, poziție bombardată de artileria ucraineană. Alți 19 soldați ruși ar fi murit în atac.

Comandantul rus care a dat ordinul să efectueze operațiunea a fugit și se pare că este cautat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În apropierea localității Robotîne, aflată sub ocupație rusă, la sud de linia frontului din regiunea Zaporojie, se dau lupte grele. Ucrainenii încearcă să înainteze spre Tokmak, un important punct strategic spre Marea Azov. Din Tokmak pot fi controlate drumurile către Melitopol, pe unde trec principalele linii de aprovizionare către Crimeea ocupată de ruși.

La Robotîne ucrainenii au pierdut deja sute de soldați și tehnică militară, însă străpungerea acestei poziții strategice ar da un impuls important contraofensivei ucrainene.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri