Rușii se plâng că exercițiile militare SUA-Japonia-Australia le „amenință securitatea” și că sunt „provocatoare”

Data publicării:
Vase de război pe mare
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Rusia s-a plâns, joi, de exercițiile militare comune făcute de Statele Unite, Japonia și Australia în apropierea insulei nipone Hokkaido. Regimul criminal de la Kremlin susține că exercițiile sunt „provocatoare” și reprezintă „o potențială amenințare a securității” sale.

Conform Reuters, statul agresor a transmis că își va „consolida” apărarea, ca urmare a acestor exerciții.

Relaţiile dintre Rusia şi Japonia s-au înrăutăţit de când sângerosul dictator rus, Vladimir Putin, şi-a trimis forţele armate în Ucraina în 2022 şi Japonia s-a alăturat țărilor occidentale pentru a impune sancţiuni punitive statului agresor. 

Ministerul rus de externe a transmis, într-un comunicat, că exerciţiile militare au avut loc aproape de graniţele Rusiei şi că le-a interpretat ca un semn că Japonia intenţionează să crească tensiunile.

„Considerăm o astfel de activitate provocatoare ce implică state non-regionale ca o potenţială ameninţare a securităţii”, a afirmat diplomația regimului care bombardează civili în Ucraina, adăugând că a trimis un protest oficial la ambasada Japoniei.

„Am avertizat că politica iresponsabilă a administraţiei Kishida pune Tokyo pe o cale spre escaladarea tensiunilor în Asia de Nord-Est şi regiunea Asia-Pacific în ansamblu. Vom lua măsurile adecvate pentru a consolida în continuare capacitatea de apărare a ţării noastre”, se arată în comunicatul diplomației statului agresor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri