Galerie Foto Cei 41 de muncitori blocați într-un tunel prăbușit din India au fost salvați

Data actualizării: Data publicării:
muncitorii blocati intr-un tunel din india au fost salvati
Cei 41 de muncitori blocați de 17 zile într-un tunel prăbușit în nordul Indiei au fost salvați. FOTO: Profimedia Images

Ingineri militari indieni au reușit, marți, să-i salveze pe cei 41 de muncitori blocați de 17 zile într-un tunel rutier prăbușit din Uttarakhand, în nordul Indiei, după mai multe operațiuni de salvare care au eșuat, relatează Sky News.

Cei 41 de muncitori blocați de 17 zile într-un tunel prăbușit în nordul Indiei au fost salvați. FOTO: Profimedia Images
Cei 41 de muncitori blocați de 17 zile într-un tunel prăbușit în nordul Indiei au fost salvați. FOTO: Profimedia Images

ACTUALIZARE 17:40 Toți cei 41 de muncitori au fost salvați din tunelul prăbușit, a raportat NDTV, potrivit Sky News.

Bărbații erau blocați în tunelul din Uttarkhand de mai bine de două săptămâni, salvatorii săpând peste 400 de ore pentru a ajunge la ei.

Fiecare muncitor a fost scos individual printr-un pasaj îngust pe o targă cu roți.

Președinta Indiei a declarat că „se simte ușurată” după ce toți cei 41 de muncitori au fost salvați.

Droupadi Murmu i-a felicitat pe toți cei implicați în evacuarea lor, spunând că echipele au acționat cu „un curaj incredibil și determinare pentru a efectua una dintre cele mai dificile misiuni de salvare din istorie”.

„Mă simt ușurată și fericită să aflu că toți muncitorii prinși într-un tunel din Uttarakhand au fost salvați”, a scris ea pe X.

ACTUALIZARE 12:20 Unul dintre salvatori a declarat pentru BBC că, în momentul în care a străpuns ultima parte a dărâmăturilor, „muncitorii au început să aplaude și să strige de emoție”. 

Apoi, oficialii le-au cerut să își păstreze calmul, să aibă răbdare și le-au spus: „Vă vom scoate afară unul câte unul”. 

Știrea inițială

Lucrările de instalare a microtunelului au fost finalizate, iar muncitorii prinși în tunel vor fi eliberați în curând, a spus premierul statului Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Muncitorii vor fi aduși la spitalul Chinyalisaur din Uttarkashi după ce vor fi salvați. Jurnalistul independent Nitin Ramola, care se află la fața locului și relatează pentru BBC, spune că spitalul este în stare de alertă.

Ambulanțele care așteaptă la fața locului îi vor transporta la spital, unde sunt pregătite 41 de paturi. Medicii spun că muncitorii vor avea nevoie de îngrijiri medicale atunci când vor ieși din tunel.

De la momentul prăbuşirii tunelului, la 12 noiembrie, eforturile de salvare au fost complicate şi zădărnicite de căderi de resturi şi de eşecurile succesive ale forezelor, utilaje esenţiale pentru salvarea muncitorilor.

Cei 41 de bărbaţi au reuşit să supravieţuiască timp de două săptămâni datorită aerului, hranei, apei şi electricităţii furnizate printr-o conductă prin care a fost introdusă o cameră endoscopică. Această cameră a permis familiilor acestora să-i vadă, săptămâna trecută, pentru prima dată de la prăbuşirea tunelului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri