Şapte concurente la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii că le-au obligat să se dezbrace și să se supună unor examinări fizice

Data actualizării: Data publicării:
miss univers indonezia
Şapte concurente la Miss Univers Indonezia acuză organizatorii că le-au obligat să se dezbrace și să se supună unor examinări fizice. Foto: Instagram/Miss Univers Indonezia

Şapte concurente la concursul Miss Univers Indonezia au depus o plângere la poliţie, acuzând organizatorii de hărţuire sexuală, a anunţat marţi avocatul lor.

Organizatorii concursului, care a avut loc la Jakarta între 29 iulie şi 3 august, le-ar fi cerut celor 30 de finaliste să se dezbrace cu două zile înainte de ceremonia de încoronare pentru a se supune unor examinări fizice.

Reprezentanţii companiei care organizează concursul Miss Univers Indonezia, PT Capella Swastika Karya, au insistat asupra necesităţii de a examina orice „cicatrici, celulită sau tatuaje de pe corpurile lor”, a declarat pentru AFP avocata finalistelor, Mellisa Anggraini, citată de news.ro.

„Finalistele nu ştiau că vor fi supuse unei astfel de proceduri, întrucât iniţial trebuia să fie vorba de o probă”, a subliniat avocata.

Cele 30 de finaliste ar fi fost supuse acestor examinări fizice, iar cinci dintre ele ar fi fost chiar fotografiate. Numărul de reclamante ar putea creşte, potrivit avocatului, acum că şapte finaliste au decis deja să depună o plângere.

Plângerile vor fi analizate şi pot servi „ca bază pentru investigaţii ulterioare”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Trunoyudo Wisnu Andiko.

Directorul naţional al Miss Univers Indonezia, Poppy Capella, a mulţumit tuturor pe Instagram pentru că au împărtăşit cu noi „opiniile, sentimentele şi analizele lor” după incident.

Scopul concursului de la Jakarta a fost acela de a selecta reprezentanta Indoneziei la concursul anual Miss Univers, care va avea loc în El Salvador pe 18 noiembrie. Concursul de frumuseţe Miss Univers există din 1952.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri