Șapte incendii au izbucnit în statul Mississippi în noaptea dinaintea alegerilor. Autoritățile anchetează „incendieri deliberate”

Data actualizării: Data publicării:
pompieri cu furtune lângă o mașină de stingere
Trei maşini au fost incendiate în Rădăuţi, în ultima săptămână. Imagine cu caracter ilustrativ: Facebook/@jacksonfiredept

Autoritățile din statul american Mississippi au deschis o anchetă pentru „incendiere deliberată” după ce șapte incendii au izbucnit în cursul nopții în două biserici, o stație de benzină și alte patru clădiri din apropierea Universității de Stat Jackson, conform unor oficiali locali citați de Reuters.

Unul dintre cele mai grave incendii s-a produs la Biserica Epifaniei, emblematică pentru comunitatea de culoare din acest stat american. Nu s-au înregistrat răniţi, a relatat postul WAPT, afiliat al ABC.

Departamentul de pompieri din Jackson a început să primească apeluri în jurul orei 02:45, a declarat adjunctul şefului acestei unităţi, Patrick Armon. Toate incendiile au fost stinse până marţi dimineaţă, cu câteva ore înainte ca secţiile de votare să se deschidă în Mississippi şi alte state.

Nu se ştie până acum dacă incendiile au legătură cu alegerile intermediare, care au loc într-un an în care oficialii locali au avertizat în privinţa potenţialului de violenţe şi intimidare a candidaţilor şi votanţilor.

Organizația pentru apărarea drepturilor civile NAACP a postat o imagine cu Biserica Epifaniei, alături de mesajul: „Monitorizăm activ situaţia. Fără intimidări. Fără distrageri. Mergeţi să votaţi”.

Shuwaski Young, un candidat democrat în districtul din Congres care include oraşul Jackson, a caracterizat incendiile drept „acţiuni laşe”.

„În această dimineaţă mai multe biserici au fost arse în Jackson, Mississippi, în ziua alegerilor”, a precizat el într-un comunicat.

„Aceste acţiuni laşe invocă acte istorice de terorism când oamenii luptă pentru dreptul lor de a vota şi de a trăi paşnic ca americani şi rezidenţi în Mississippi. Nu vom fi descurajaţi sau intimidaţi”, a adăugat el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri