Video Șeful Pentagonului, despre pierderile „uluitoare” ale Rusiei în Ucraina: „Cel puțin 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți”

Data publicării:
US Secretary of Defence Lloyd Austin gives a statement at the end of the Ukraine Defence Contact Group meeting at Ramstein Air Base,
Lloyd Austin a oferit date despre pierderile „uluitoare” suferite de Rusia în Ucraina. Foto: Profimedia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit în cadrul reuniunii aliaților Ucrainei, de la baza militară Ramstein din Germania, despre pierderile „uluitoare” suferite de Rusia până acum. Potrivit șefului Pentagonului, aproximativ 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina, iar Rusia a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari în cei doi ani de război.

„Rusia a plătit un cost uluitor pentru visele imperiale ale lui Putin. Cel puțin 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la invazia totală a lui Putin din februarie 2022. Rusia a cheltuit circa 211 miliarde de dolari pentru a echipa, desfășura, întreține și susține agresiunea sa imperială împotriva Ucrainei. Războiul început de Putin va costa Rusia 1.300 de miliarde de dolari din creșterea economică anticipată anterior până în 2026”, a declarat Lloyd Austin, șeful Pentagonului, marți, în cadrul unei vizite la baza militară Ramstein din Germania, potrivit transcrierii oferite de Pentagon.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a mai spus că ucrainenii continuă să cauzeze pierderi grele armatei ruse, dând exemplu navele și avioanele distruse.

„Ucraina a scufundat, distrus sau avariat aproximativ 20 de nave medii și mari ale marinei rusești. Iar Ucraina continuă să doboare avioane de luptă rusești.”

Șeful Pentagonului a repetat că SUA vor continua să sprijine Ucraina.

„Dar Ucraina nu va da înapoi. Și nici Statele Unite nu vor renunța. Așadar, mesajul nostru de astăzi este clar. Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze. Iar lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze. Chiar săptămâna trecută, Statele Unite au anunțat acordarea de asistență suplimentară pentru securitatea Ucrainei, în valoare de 300 de milioane de dolari. Aceasta este o măsură extraordinară pentru a sprijini cele mai urgente nevoi ale Ucrainei în materie de apărare aeriană, artilerie și capacități antitanc. Am reușit să susținem acest pachet atât de necesar doar prin identificarea unor economii neprevăzute la contracte”, a mai spus Austin.

Lloyd Austin a condus reuniunea lunară cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei (formatul Ramstein), care are loc la baza aeriană Ramstein din Germania şi la care participă aproximativ 50 de aliaţi care sprijină militar Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri