Șeful Pentagonului își cere scuze pentru spitalizarea secretă. Lloyd Austin: „Nu am procedat corect”

Data publicării:
lloyd austin
Lloyd Austin (foto) a spus că nu a ordonat niciodată cuiva din personalul său să ascundă faptul că este internat la spital. Sursa foto: Profimedia Images

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a cerut scuze joi pentru că nu a anunțat lanțul de comandă al SUA când a fost internat în secret la spital. „Nu am procedat corect”, a spus șeful Pentagonului, notează BBC.

Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost eliberat din spital la începutul acestei luni, și continuă să se recupereze după tratamentul pentru cancerul de prostată.

„Nu am procedat corect”, a spus el. „Ar fi trebuit să-i spun președintelui despre diagnosticul meu de cancer”.

Șefii Pentagonului ar trebui să fie disponibili imediat pentru a face față oricărei crize de securitate națională a SUA.

„Îmi asum întreaga responsabilitate și îmi cer scuze față de colegii mei de echipă și față de poporul american”, a declarat Austin la o conferință de presă joi, prima sa zi înapoi la serviciu.

„De regulă, nu vorbesc despre conversațiile cu șeful meu, dar vă pot spune că mi-am cerut scuze direct președintelui Biden”, a transmis Lloyd. „Și i-am spus că îmi pare profund rău că nu i-am spus imediat că am primit un diagnostic greu și urmez un tratament”.

Austin a spus că nu a ordonat niciodată cuiva din personalul său să ascundă faptul că este internat la spital, de Casa Albă sau de public.

Secretarul apărării se află chiar sub președintele SUA în lanțul de comandă al armatei americane și este considerat unul dintre cei mai importanți membri ai Cabinetului.

Austin a fost operat de cancer la prostată la sfârșitul lunii decembrie. Dar a fost internat din nou la spital în ziua de Anul Nou, din cauza complicațiilor legate de procedură.

Înalți oficiali ai apărării și Casa Albă nu au aflat că Austin este grav bolnav decât după trei zile de la reinternare.

Președintele Biden a spus că rămâne încrezător în secretarul său, dar că este „inadecvat” că acesta nu a dezvăluit gravitatea bolii sale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri