Serviciul spaniol de urgență a descoperit trei migranți morți într-o barcă, la sosirea acesteia în Insulele Canare

Data publicării:
migranți scoși dintr-un vas în Spania
Foto: Profimedia Images

Trei migranți au fost găsiți morți într-o barcă, sâmbătă, la sosirea acesteia pe insula El Hierro, din arhipelagul spaniol al Insulelor Canare, conform serviciilor spaniole de salvare.

Cele trei cadavre se aflau la bordul unei ambarcaţiuni care transporta aproximativ 70 de persoane, a declarat, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă, adăugând că „mai multe” persoane au fost internate în spital, fără a oferi date exacte, conform Agerpres.

Situat în largul coastelor Africii de nord-vest, Arhipelagul Canare se confruntă cu cea mai gravă criză migratorie din 2006, pentru una dintre cele mai periculoase rute migratorii maritime din lume, cu o creştere spectaculoasă a sosirilor de refugiaţi în ultimele luni, originari mai ales din Africa sub-sahariană.

Cea mai vestică şi mai sudică dintre insulele Canare, El Hierro a devenit, recent, principalul punct de intrare în Spania pe mare pentru migranţii care caută să se îndepărteze cât mai mult posibil de coasta africană pentru a evita gărzile de coastă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri