Video „Spărgătorul lui Putin” a fost „spart” de ucraineni: cel mai modern tanc al Rusiei, distrus în mod „epic” după ce a căzut într-o râpă

Data actualizării: Data publicării:
Tanc rusesc T-90M distrus de o dronă kamikaze ucraineană
Tanc rusesc T-90M distrus de o dronă kamikaze ucraineană. Captură gif: Twitter/Nexta

Ucrainenii au reușit să distrugă într-un mod mai puțin obișnuit un tanc T-90M, cunoscut și sub numele de „Spărgătorul lui Putin”, cel mai modern și bine protejat blindat aflat în prezent în dotarea forțelor ruse din Ucraina. Tancul rusesc a căzut într-o râpă în timp ce încerca să scape de o dronă kamikaze ucraineană și a putut fi apoi distrus cu ușurință.

Imaginile cu distrugerea tancului rusesc au fost publicate pe rețelele de socializare de armata ucraineană și preluate de canalul Nexta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tancul T-90M  - supranumit „Prorîv”/„Spărgătorul” - a fost prezentat prima oară în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate erau operaţionale în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, înaintea declanșării invaziei în Ucraina.

Conform site-ului Oryx, specializat în monitorizarea pierderilor confirmate vizual de pe frontul din Ucraina, Rusia a pierdut deja 32 de tancuri T-90M (distruse complet ori avariate) în acest război. În total, Rusia a pierdut 2218 tancuri în Ucraina (1423 distruse, 127 avariate, 120 abandonate și 548 capturate de ucraineni), până la data de 12 august 2023.

”Spărgătorul lui Putin” are un blindaj îmbunătăţit, superior celorlalte blindate din dotarea armatei ruse, un nou model de tun şi, conform Moscovvei, sisteme moderne de navigare prin satelit. Ofiţerii britanici de informaţii militare atrag atenţia că, în ciuda blindajului superior, destinat special a face faţă celor mai moderne arme antitanc, tancul T-90M rămâne vulnerabil pe câmpul de luptă, dacă nu beneficiază de sprijinul altor unităţi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri