Foto Spionajul ucrainean anunță avarierea unor avioane militare ruse lângă Moscova, pe un aeroport bine păzit

Data publicării:
avioane rusesti pe aeroport militar vazute din satelit
Imagine din satelit a aeroportului Cikalovsk de lângă Moscova, obținută de spionajul militar ucrainean. Foto: Facebook / GUR

Direcţia de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a anunţat miercuri că sabotori neidentificaţi au atacat luni cu explozibili și au avariat două avioane militare şi un elicopter la baza aeriană Cikalovsk, situată în imediata apropiere a Moscovei. Spionajul militar ucrainean a publicat și imagini din satelit cu aeroportul vizat de sabotori.

„Persoane necunoscute au plantat explozibili şi i-au detonat asupra a două avioane - un AN-148 şi un IL-20 - aparţinând Regimentului special de aviaţie 354, pe acest aerodrom puternic păzit”, a precizat GUR într-un comunicat publicat miercuri.

Un elicopter MI-28N folosit de Rusia pentru a doborî dronele utilizate de Ucraina pentru a ataca regiunea Moscovei a fost, de asemenea, avariat în timpul operaţiunii, se arată în comunicatul GUR, potrivit Agerpres. Un alt elicopter de acelaşi tip care staţiona în apropiere a suferit „avarii minore”, susţine serviciul de informaţii militare ucrainean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform GUR, nici avioanele şi nici elicopterul care au fost afectate nu pot fi reparate într-un interval scurt de timp.

Baza aeriană Cikalovsk găzduieşte avioane de luptă şi de recunoaştere ruseşti, precum şi elicoptere militare. Tot aici staţionează şi avioane guvernamentale. Potrivit GUR ucrainean, această acţiune de sabotaj asupra unui obiectiv militar cheie din apropierea capitalei ruse ar fi provocat „isterie” în rândul autorităţilor de la Moscova, notează EFE.

Conform portalului ucrainean Liga, doar 20 de avioane Il-20 au fost fabricate în URSS. Acestea sunt aeronave pentru acţiuni de recunoaştere şi război electronic. Avioane de acest tip au încetat să fie fabricate în 1976. Sunt echipate cu radar de observare laterală, sisteme de detecţie şi urmărire în infraroşu şi o serie de alţi senzori.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri