Armata SUA a doborât un alt obiect zburător neidentificat, în apropiere de granița cu Canada

Data actualizării: Data publicării:
Trei avioane F-35 zboară în formație deasupra norilor
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

ACTUALIZARE Statele Unite au doborât un alt obiect zburător neidentificat, de data aceasta deasupra Lacului Huron, în apropiere de granița cu Canada, în cel de-al patrulea incident de acest fel din luna februarie, scrie BBC.

Obiectul zburător a fost doborât duminică de piloții Forțelor Aeriene și Gărzii Naționale, a declarat congresista din Michigan, Elissa Slotkin.

„O muncă grozavă a tuturor celor care au îndeplinit această misiune”, a spus ea.

Washingtonul este în alertă maximă de când armata sa a distrus un presupus balon spion chinezesc, pe 4 februarie.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Spaţiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis duminică temporar din motive de „apărare naţională”, pentru a analiza un „potenţial contact”, a anunţat Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA), relatează Reuters şi AFP.

„FAA a închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine acţiunile Departamentului Apărăriii. Spaţiul aerian a fost redeschis”, a precizat ulterior Administraţia Federală pentru Aviaţie.

Notificarea transmisă de FAA avertizează piloţii care încalcă restricţia că ar putea fi interceptaţi şi arestaţi, scrie Agerpres. „Piloţiii care nu respectă procedura pot fi interceptaţi, reţinuţi şi interogaţi de forţele de ordine”, a notat FAA în anunţul său iniţial de duminică.

Mai târziu, Administraţia Federală pentru Aviaţie a revenit cu un nou anunţ în care afirmă că a „închis pentru scurt timp o parte a spaţiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a susţine activităţile Departamentului Apărării”. „Spaţiul aerian a fost redeschis”, a precizat în final aceeaşi autoritate.

Decizia survine după ce trei obiecte zburătoare - dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei, care a răspuns că a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie - au fost doborâte în ultima săptămână deasupra Statelor Unite şi Canadei.

Spaţiul aerian al statului american Montana a fost de asemenea închis temporar, sâmbătă, dar un avion de vânătoare ridicat de la sol pentru a elucida o „anomalie radar” nu a identificat niciun obiect zburător.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri