Galerie Foto Statuia Libertății a fost învăluită de o ceață portocalie. Fumul incendiilor de vegetație din Canada a ajuns până în SUA

Data publicării:
Statuia Libertății din NEw York este învăluită de un fum portocaliu, pe 6 iunie, din cauza incendiilor de vegetație din Canada.
Statuia Libertății a fost învăluită de o ceață portocalie din cauza fumului provenit de la incendiile de vegetație din Canada. Foto: Profimedia Images

Incendiile de vegetație din Canada au făcut ca o parte uriașă din continentul nord-american să fie acoperită de fum, inclusiv New York, unde panorama metropolei și chiar și Statuia Libertății au fost învăluite, marți, de o ceață portocalie, scrie BBC.

160 de incendii de vegetație sunt încă active doar în provincia Quebec, din Canada, acestea mistuind deja o suprafață de 3,3 milioane de hectare.

În Ottawa autoritățile au avertizat că riscul pentru sănătatea oamenilor este "foarte ridicat" din cauza aerului poluat, iar în Toronto și zonele învecinate riscul este "ridicat".

Într-o regiune din Quebec, oamenii care suferă de astm și alte boli respiratorii au fost mutați într-o zonă mai sigură, pentru a nu fi afectați.

Norii de fum au ajuns și în nord-estul Statelor Unite ale Americii, afectând statele New York, Connecticut, Boston și Washington.

În orașul New York, o ceață portocalie a învăluit orașul, marți, inclusiv Statuia Libertății.

Orașul New York a fost învăluit de o ceață portocalie din cauza fumului provenit de la incendiile de vegetație din Canada. Foto: Profimedia Images
Orașul New York a fost învăluit de o ceață portocalie din cauza fumului provenit de la incendiile de vegetație din Canada. Foto: Profimedia Images

Autoritățile de aici au avertizat că aerul este "nesănătos pentru toată lumea" și au sfătuit oamenii să nu facă sport în aer liber și să evite pe cât posibil deplasările.

Matthew Adams, profesor la Universitatea din Toronto spune că efectele imediate ale poluării cu fum pot fi respirația întretăiată, pulsul crescut, dureri în piept sau ale ochilor, nasului și gâtului.

"În aceste zile cu un nivel ridicat al poluării vom vedea un număr crescut de pacienți în spitale", a averizat acesta.

Profesorul adaugă că o expunere prelungită la acest tip de fum poate provoca cancer sau alte afecțiuni pulmonare și a recomandat purtarea măștilor de protecție.

Autoritățile estimează că în această vară Canada ar putea avea incendii de vegetație fără precedent din cauza prognozelor care indică temperaturi neobișnuit de ridicate și secetă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri