Studiu: 8.000 de atacuri armate comise în SUA au fost cauzate de temperaturile neobișnuit de calde

Data actualizării: Data publicării:
pistol airsoft
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Criza climatică poate contribui la creșterea violenței, din cauza temperaturilor care cresc mult peste limitele normale, arată un studiu citat de The Guardian.

Aproape 8.000 de atacuri armate comise în orașe din SUA în ultimii ani au fost atribuite temperaturilor neobișnuit de calde, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii spun că descoperirile lor sugerează că criza climatică ar putea contribui la creșterea violenței armate.

Se știa deja că atacurile armate sunt mai numeroase vara, când oamenii stau mai mult afară și când căldura poate crește agresivitatea. Dar noua cercetare a ținut cont de anotimp și a arătat că temperaturile peste medie în orice moment al anului au crescut riscul de atacuri armate.

Studiul, cel mai mare până în prezent pe această temă, a evaluat atacurile armate din 100 de orașe din SUA din 2015 până în 2020.

Potrivit cercetătorilor, conștientizarea legăturii dintre temperaturile neobișnuit de calde și incidentele armate ar putea face ca măsurile de prevenire să fie direcționate către zilele mai călduroase.

O altă soluție ar fi creșterea suprafețelor acoperite cu copaci și spații verzi, în special în cartierele defavorizate, deoarece spațiile verzi scad temperatura în zonele urbane.

Violența legată de armele de foc este o „criză de sănătate publică principală” în SUA, au spus cercetătorii. Rata atacurilor armate a crescut semnificativ de la un minim istoric în 2014, iar în 2020 armele de foc au fost principala cauză de deces pentru copii și adolescenți.

Cercetările noastre sugerează că schimbările climatice, care pot crește temperaturile zilnice peste limitele normale, pot contribui la creșterea violenței cu arme de foc”, au spus cercetătorii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri