SUA au distrus o rachetă sol-aer a rebelilor Houthi, care reprezenta o „amenințare iminentă” 

Data actualizării: Data publicării:
lansare rachetă de pe navă
Confruntate cu atacurile Houthi, Statele Unite au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Statele Unite au distrus o rachetă sol-aer a rebelilor Houthi din Yemen, care reprezenta o "ameninţare iminentă" pentru aeronavele americane din regiune, a anunţat sâmbătă Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), citat de France Presse, preluat de Agerpres.

Vineri, forţele americane "au efectuat o lovitură de autoapărare împotriva unei rachete sol-aer (...) care era gata să fie lansată din zone aflate sub controlul Houthi în Yemen", potrivit unui mesaj publicat de Centcom pe reţeaua socială X.

Racheta reprezenta "o ameninţare iminentă pentru aeronavele americane din regiune", a precizat comandamentul, fără alte detalii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Houthi au lansat în aceeaşi zi o rachetă antinavă ce a căzut în Marea Roşie fără a avaria nave, a spus aceeaşi sursă.

Susţinuţi de Iran, rebelii din Yemen desfăşoară atacuri asupra navelor pe care le consideră legate de Israel din noiembrie, afirmând că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza.

Confruntate cu atacurile Houthi, Statele Unite, susţinător al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie şi au lansat, cu ajutorul Marii Britanii, lovituri în Yemen împotriva Houthi.

De atunci, aceştia din urmă şi-au extins atacurile pentru a include nave legate de Statele Unite sau Regatul Unit.

Ca răspuns la aceste atacuri, forţele americane şi britanice au efectuat lovituri împotriva a 18 ţinte Houthi în opt locaţii separate din Yemen la 24 februarie.

O persoană a fost ucisă şi alte opt rănite, a anunţat agenţia oficială de presă a Houthi.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri