SUA reunește familiile de migranți separate de administrația Trump. 3.900 de copii vor putea fi din nou cu părinții lor

Data publicării:
imigranți granita sua mexic
Numărul de copii care vor beneficia de statut legal va crește probabil, conform ACLU.Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Statele Unite ale Americii vor oferi statut legal familiilor de migranți separate la granița dintre SUA și Mexic de administrația lui Donald Trump, precum și alte beneficii, interzicând separări similare în viitor, potrivit unui rezumat al unui acord de reglementare depus luni, transmite Reuters.

Acordul se aplică în prezent pentru aproximativ 3.900 de copii separați de părinți în timpul președinției de patru ani a lui Trump, care a început în ianuarie 2017, potrivit Uniunii Americane pentru Libertăți Civile (ACLU), care reprezintă familiile separate, într-un proces intentat pentru prima dată în 2018.

Numărul de copii care vor beneficia de statut legal va crește probabil, a spus ACLU.

Acordul face parte dintr-un efort continuu al administrației democrate a președintelui american Joe Biden de a reuni familiile separate în temeiul politicii de „toleranță zero” a lui Trump instituită în 2018, care a cerut urmărirea penală a tuturor persoanelor care trec frontiera neautorizate.

Autoritățile guvernamentale și susținătorii imigrației au descoperit că separările au început chiar înainte și au continuat și după începerea oficială a politicii de separare.

Acordul va fi supus aprobării unui judecător al curții de district din SUA. Trump, favorit pentru a deveni candidatul republican la funcția de președinte în 2024, a criticat modul în care Biden a gestionat securitatea granițelor și s-a angajat să pună din nou în aplicare politicile de imigrare în cazul în care va fi reales.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri