Sari la conținut

CalExit | Internauții vor ieşirea Californiei din SUA

Victoria neaşteptată a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a provocat o adevărată furtună pe reţelele sociale şi a doborât noi recorduri. Twitter spune că peste 75 de milioane de mesaje au fost transmise de utilizatorii săi în ziua alegerilor, până în momentul discursului de victorie al lui Donald Trump.

La rândul său, Facebook a anunţat că peste 115 milioane de oameni au discutat despre scrutin, ceea ce a generat 716 milioane de like-uri, postări, comentarii şi share-uri.

Donald Trump şi-a actualizat contul de Twitter cu noua funcţie: Preşedinte-ales al Statelor Unite. De asemenea, postarea sa de mulţumire a fost apreciată de peste 520.000 de oameni şi distribuită de 200.000 de ori.

În schimb, mesajul lui Hillary Clinton prin care îndeamnă fetele să nu uite că sunt puternice, valoroase şi că merită fiecare oportunitate a strâns 640.000 de aprecieri şi 430.000 de share-uri.

Internetul pare să se fi împărţit între pro şi anti-Trump. Gruparea de hackeri Anonymous îndeamnă americanii să reziste din stradă noii administraţii a lui Donald Trump.

De asemenea, pe Twitter a început să se răspândească mesajul #Calexit, adică ieşirea Californiei, care a votat pentru Hillary Clinton, din Statele Unite.

Alte mesaje care sunt distribuite cu repeziciune sunt #NotMyPresident, care îndeamnă la rezistenţă împotriva lui Donald Trump şi #TwitterBlackOut, prin care oponenţii noului preşedinte sunt încurajaţi să posteze fotografii negre pe reţelele sociale, ca să arate că nu sunt de acord cu ideile magnatului republican.

Unul dintre cele mai distribuite mesaje a venit chiar de la autorul seriei „Urzeala Tronurilor". George R.R. Martin a scris un mesaj, la finalul căruia a folosit, ca şi concluzie, una dintre expresiile celebre din cărţi şi seriale : „Winter is Coming".