Sari la conținut

Alegeri în SUA | Protest topless la secția unde a votat Donald Trump

Incident inedit la o secție din Manhattan unde a votat și Donald Trump. Înainte de a ajunge candidatul republican la secția de votare, două femei au protestat topless. Cele două sunt simpatizante ale unei organizaţii care militează pentru drepturile femeilor.

Protestul nu a durat prea mult, pentru că femeile au fost scoase din secţie de serviciile secrete.

Dincolo de acest moment, dacă ne uităm la ziua votului în ansamblul ei, prima concluzie e că prezenţa ar putea fi ridicată. Au existat chiar cozi la unele secţii de votare. E o veste bună mai ales pentru Hillary Clinton. Ea are de câştigat dacă prezenţa va fi una ridicată pe tot parcursul zilei.

Ultimele sondaje de opinie o dau pe Hillary Clinton favorită. Aşa-numitul sondaj al sondajelor realizat de CNN, adică Poll of Polls, o cotează pe candidata democrată cu 46%, în timp ce Donald Trump avea 42 de procente.

Mai mult, calculele electorale făcute de Reuters sunt şi ele încurajatoare pentru Hillary Clinton. Fostul secretar de stat ar avea şanse de 90% să câştige aceste alegeri şi să adune 303 electori, în condiţiile în care are nevoie de 270.