Cele două femei din Administrația Trump

Data publicării:
Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Betty DeVos, Donald Trump și Mike Pence Sursa: Gulliver/ Getty Images

Donald Trump a nominalizat două femei în viitoare sa administrație: investitoarea Betsy deVos pentru funcţia de secretar al Educaţiei şi guvernatoarea de Carolina de Sud Nikki Haley pentru funcţia de trimis al SUA la ONU. Ambele l-au criticat pe republican în timpul campaniei electorale, relatează News.ro.

Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Betty DeVos, Donald Trump și Mike Pence Sursa: Gulliver/ Getty Images

Cele două numiri vor trebui aprobate de Senat, cameră controlată de republicani.

Donald Trump a dat asigurări că DeVos ar fi „un avocat strălucit şi pasionat pentru educaţie”.

DeVos s-a declarat onorată să accepte nominalizare. Donatoarea republicană miliardară din Michigan, care a spus că Trump „nu reprezintă Partidul Republican”, a contribuit la campaniile rivalilor omului de afaceri - Carly Fiorina, Marco Rubio şi Jeb Bush. Anterior, ea a susţinut standardele de educaţie „Nucleu Comune”, pe care atât Trump, cât şi alţi conservatori le-au criticat.

Soţul lui DeVos este moştenitorul averii Amway şi are o avere estimată de Forbes la 5,1 miliarde de dolari.

De asemenea, președintele-ales al SUA a numit-o pe Nikki Haley „un negociator dovedit”.

„Vrem să încheiem multe acorduri. Va fi un lider bun care să ne reprezinte pe scena mondială”, a adăugat el.

Guvernatoarea de Carolina de Sud s-a declarat „mişcată” de nominalizare şi a acceptat rolul. Ea a precizat că va rămâne la conducerea statului său federal până când va fi confirmată de Congres.

Marco Rubio Holds Rallies Across South Carolina Ahead Of Primary
Foto: Nikki HaleySursa: Gulliver/ Getty Images

În timpul primarelor republicane, Haley l-a susţin mai întâi pe senatorul de Florida Marco Rubio, apoi pe senatorul de Texas Ted Cruz.

Haley a criticat şi propunerea lui Trump de a interzice accesul imigranţilor musulmani, pe care a descris-o drept „neamericană”.

În replică, republicanul a spus că guvernatoarea este „foarte slabă în privinţa imigraţiei ilegale” şi că locuitorilor din Carolina de Sud le este ruşine cu ea.

Haley, în vârstă de 44 de ani, este prima femeie guvernator din Carolina de Sud şi primul guvernator membru al unei minorităţi. Născută din părinţi indieni, Nimrata „Nikki" a fost crescut în religia Sikh, dar în prezent se identifică drept creştină.

Ea a fost lăudată de membri ai ambelor partide în 2015, când a ordonat ca steagul confederat să fie îndepărtat de la Capitoliul statului.

Până acum, Trump i-a mai nominalizat pe Jeff Sessions pentru funcţia de Procuror General, pe Mike Pompeo pentru director CIA şi pe Reince Priebus ca secretar general al Casei Albe.

Noi anunţuri sunt aşteptate după weekendul de Ziua Recunoştinţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri